STAVANGER

Vi elsker regionen vår! Stedet ligger åpent og forventningsfullt vendt ut mot noe større enn seg selv. Bølgene som slår inn mot den stolte vestlandskysten har over lang tid formet mange storslåtte uttrykk for Guds skaperverk. Dette gjenspeiles også i kulturen. Her tar den stolte og trygge egenidentiteten varmt imot det som er nytt, annerledes og eksotisk.

Fra den ene siden sett er Stavanger et sted å bo hvor den urbane livsstilen alltid er nær og tilgjengelig. Om man kjenner for å oppleve noe nytt, så har byen en yrende vibe innen kultur, underholdning og opplevelser. Her finnes mange alternativer for alt fra den som foretrekker et hyggelig cafébesøk over en kvalitetskopp, til den som søker mot de store folkemengdene og den kollektive euforien på stadion. En liten svipptur fra skolen finner du også Forus næringspark – et av landets aller viktigste næringsområder og sentrum for verdensledende kunnskap, innovasjon og teknologiutvikling. En femtedel av Norges verdiskapning skjer her. Du leter ikke – du finner! – enten det gjelder næringsliv og handel, mat og drikke, shopping eller morsomme aktiviteter.

Fra en annen side sett er dette et sted som alltid har levd av, med og for skaperverket. Du kan søke mot havet for kilometerlange sandstrender på en solskinnsdag. Eller ri bølgene for et adrenalinkick. Kanskje hoppe ombord i båten for å få et avbrekk fra hverdagen? Dersom du søker innover mot fjellene får du spektakulær utsikt som oppsøkes fra hele verden. Kombinasjonen av landskap, flere generasjoners entreprenørskap og et dynamisk klima gir oss også tilgang på noen av de beste råvarene som er å spore opp. Området rundt Jæren har ekstraordinære forutsetninger for å bringe deg et skritt nærmere verden slik Gud skapte den.